Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2003 07:02
UPD:07:04

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, με τον δείκτη Nikkei να οδεύει προς τα υψηλότερα επίπεδα για μία συνεχόμενη εβδομάδα μέσα σε μια τετραετία. Οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Mizuho Financial Group Inc. και της UFJ Holdings Inc. κινούντο ανοδικά.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,4% φθάνοντας στις 11.080,01 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης αυτήν την εβδομάδα κέρδισε συνολικά 3,4%, οδεύοντας να κλείσει με κέρδη για έκτη εβδομάδα, τη μεγαλύτερη χρονική περίοδο μετά από τα κέρδη επτά εβδομάδων που είχε σηεμιώσει στις 16 Ιουλίου του 1999. Ο Topix σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 1.078,13 μονάδες, κερδίζοντας αυτήν την εβδομάδα επίσης ποσοστό 3,4%.

Αλλού στην Ασία, οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της LG Electronics Inc., και της Venture Corp., των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής ηλεκτρονικών, όπως της Hewlett-Packard Co. στη Σιγακπούρη και της BHP Billiton, της μεγαλύτερης του κλάδου των μετάλλων, κινούντο ανοδικά μετά τις εκθέσεις που έδειξαν ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, τις ΗΠΑ, ενδέχεται να επιταχυνθεί.

Ολοι οι δείκτες στην Ασία κινούντο ανοδικά, εκτός από εκείνους στις Φιλιππίνες και κάποιους στην Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα