Οι όροι της συμφωνίας με τους βενζινοπώλες

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2003 21:15

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της τοποθέτησης ταμειακών μηχανών στις αντλίες πετρελαίου κίνησης έχει ως εξής:

- Η προηγούμενη συμφωνία της 9/9/2003 ισχύει κατά γράμμα.

- Επιπρόσθετα διευκρινίζονται τα παρακάτω:

- Η εφαρμογή των μέτρων για την εγκατάσταση των ταμειακών μηχανών, όπως αποφασίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών θα αρχίσει από την υποβολή τουλάχιστον μιας ακόμη αίτησης για έγκριση από σοβαρό οίκο (διάρκεια επαγγελματικής δραστηριότητας 5 έτη, μέσος ετήσιος τζίρος 1 εκατ. ευρώ).

- Χορηγείται προθεσμία 20 ημερών για την ολοκλήρωση της παραγγελίας, ημερομηνία που αρχίζει από τη γνωστοποίηση από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην Ομοσπονδία Βενζινοπωλών της επωνυμίας του πρώτου που θα υποβάλλει από σήμερα και μετά αίτηση.

Σε περίπτωση αντικατάστασης της παραγγελίας με άλλη δεν υφίσταται ζήτημα φορολογικών παραβάσεων για τους πρατηριούχους μέσα στην παραπάνω προθεσμία.

- Αν δεν υποβληθεί νέα ή νέες αιτήσεις μέχρι 1/10/2003 θα συγκληθεί την επομένη επιτροπή τεχνικών όλων των πλευρών στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξεταστούν οι λόγοι μη προσέλευσης.

- Για τα μικρά πρατήρια όπως περιγράφονται στην από 9/9/2003 συμφωνία και ο χρόνος προσαρμογής ορίζεται στις 30/9/2004, η υποχρέωση παραγγελίας ταμειακής μηχανής επεκτείνεται μέχρι τις 28/2/2004.

-Αποστέλλεται υπηρεσιακό έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών προς την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών για επιβεβαίωση των φορολογικών απαλλαγών σχετικά με το κόστος αγοράς και εγκατάστασης ταμειακών μηχανών και μηχανικών αντλιών. Το κόστος προσδιορίζεται με βάση το τιμολόγιο αγοράς και των δύο προϊόντων.

- Οι εταιρείες κατασκευής και διάθεσης των ταμειακών μηχανών που θα λάβουν την παραγγελία υποχρεούνται να εγκαταστήσουν και να συνδέσουν την ταμειακή μηχανή με τις αντλίες.

Στην αντίθετη περίπτωση η παραγγελία θεωρείται άκυρη χωρίς φορολογικές κυρώσεις για τον πρατηριούχο.

Οι ιδιοκτήτες των αντλιών (εταιρείες πετρελαιοειδών ή άλλοι) υποχρεούνται να επιτρέψουν τη σύνδεση εφόσον γίνεται με νόμιμο και ασφαλή τρόπο.

- Οσα πρατήρια έχουν πρόσβαση σε αυτοκινητόδρομους ΠΑΘΕ και ΕΓΝΑΤΙΑ και υποχρεούνται να διακόψουν τη λειτουργία τους εντός των επόμενων 12 μηνών εξαιρούνται της παραπάνω υποχρέωσης εγκατάστασης ταμειακής μηχανής.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Δημήτρης Μακρυβέλιος δήλωσε ότι θα υποβάλει θετική εισήγηση προς τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας που θα συνέλθει απόψε προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη της απεργίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα