Κοντά στα υψηλότερα τριετίας παραμένει το γιεν έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2003 11:03

ΑΝΟΔΟ για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημειώνει το γιεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών. Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι ωστόσο περιορισμένη σε σχέση με χθες λόγω της σημερινής αργίας στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε απότομα τη Δευτέρα, καθώς οι αγορές ερμήνευσαν το κοινό ανακοινωθέν του G7 ως απόφαση των ΗΠΑ να αποδεχθούν ένα ασθενέστερο νόμισμα.

«Η πολιτική του ισχυρού δολαρίου είναι επίσημα νεκρή και το δολάριο θα υποχωρήσει», δήλωσε ο Στίβεν Τζεν της Morgan Stanley.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζον Σνόου, έσπευσε πάντως να καθησυχάσει τις αγορές, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμμιά αλλαγή στην πολιτική που ασκεί η Ουάσιγκτον στο θέμα του δολαρίου.

Παράλληλα, οι αγορές εκτιμούν ότι οι ιαπωνικές αρχές έχουν αποφασίσει να περιορίσουν τις παρεμβάσεις στις αγορές με στόχο την εξασθένηση του εγχώριου νομίσματος.

Ανώτατος ιάπωνας αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι η πρόσφατη σημαντική ενίσχυση του γιεν που ακολούθησε την ανακοίνωση του G7 ήταν υπερβολική και οφείλεται κυρίως σε ενέργειες κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στις 10:49 (ώρα Ελλάδος), το δολάριο ισοδυναμούσε με 111,4 γιεν έναντι 111,93 γιεν τη Δευτέρα, όταν είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2000.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα