Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του γιεν

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2003 10:56
UPD:11:50

ΑΝΟΔΟ για πρώτη φορά μετά από οκτώ συνεδριάσεις σημειώνει σήμερα το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γιεν μετά τη χθεσινή φραστική παρέμβαση των νομισματικών αρχών της Ιαπωνίας.

Ο Ζεμπέι Μιζογκούτσι, ο ανώτατος οικονομικός διπλωμάτης της Ιαπωνίας, τόνισε πως το Τόκιο είναι έτοιμο να παρέμβει στις αγορές, αν χρειασθεί, και πρόσθεσε ότι η συναλλαγματική πολιτική της χώρας του δεν άλλαξε μετά τη σύνοδο του G7 στο Ντουμπάι.

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία παρεμβαίνει δυναμικά από τις αρχές του έτους, δαπανώντας το ποσό-ρεκόρ των εννέα τρισ. γιεν σε διάστημα επτά μηνών, προκειμένου να ανακόψει την ανατίμηση του εθνικού νομίσματος, η οποία υπονομεύει την εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα δίνει και η χθεσινή άνοδος των μετοχικών αξιών στη Wall Street καθώς και η γενικότερη αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών σε έρευνα που διενήργησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου αναμένεται να αναπτυχθεί σε ετήσια βάση κατά 4,5% στο τρέχον τρίμηνο, ενώ στο προηγούμενο τρίμηνο το αμερικανικό ΑΕΠ είχε αυξηθεί με ρυθμό 3,1%.

Στις 10:39 (ώρα Ελλάδος) η ισοτιμία του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα είχε διαμορφωθεί στα 112,02 γιεν έναντι 111,73 γιεν αργά χθες το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα