Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2003 07:01
UPD:07:15

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανικών, μετά την διακοπή ανάπτυξής της Takeda Chemical Industries Ltd., στο πεδίο της θεραπείας του σακχαρώδη διαβήτη, και την προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της Taisho Pharmaceutical Co., για το πρώτο εξάμηνο.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 0,6%, φθάνοντας στις 10.252,96 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης οδεύει προς τη μεγαλύτερη πτώση σε εβδομαδιαία βάση, από τις 8 Αυγούστου. Ο Topix έχανε ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 1.015,68 μονάδες, με τις μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών, να υποχωρούν εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες από τις υπόλοιπες που απαρτίζουν τον δείκτη.

«Οι ιαπωνικές φαρμακοβιομηχανίες σε γενικές γραμμές δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστκές από μία σφαιρική άποψη», ανέφερε ο Yoichi Kuwata, ο οποίος διαχειρίζεται ένα δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές, με την Nikko Global Asset Management Ltd., στη Ν. Υόρκη, συμπληρώνοντας, ότι : «Η συγχώνευσή τους κρίνεται απαραίτητη».

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 1,3%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Kookmin Bank.

Οι μετοχές των εταιρειών διΰλισης, όπως της SK Corp. και των εταιρειών παραγωγής πετροχημικών της Ταϊβάν, όπως της Formosa Plastics Corp., κινούντο ανοδικά, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί για την πορεία τους μετά την αύξηση των τιμών, αλλά και την παύση λειτουργίας του εργοστασίου της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας διΰλισης της Ιαπωνίας, Idemitsou Kosan Co., στην νήσο Χοκάϊντο, μετά από σεισμό, ο οποίος προκάλεσε πυρκαγιά.

Ο σεισμός, ο ισχυρότερος που καταγράφηκε φέτος σε ολόκληρο τον κόσμο και συγκλόνισε το Χοκάϊντο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 200.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια σημείωναν απώλειες, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία και την Αυστραλία. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng, εμφάνιζε ελαφρά διαφοροποίηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα