Πτώση στη Wall Street

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2001 20:54
UPD:21:02

Στα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για την αμερικανική οικονομία έχει στραφεί η προσοχή των επενδυτών στo Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου οι βασικότεροι δείκτες σημειώνουν πτώση από την έναρξη των συναλλαγών.

Αυτή την ώρα (20:50') ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,32% και βρίσκεται στις 8.819,46 μονάδες, ο Standard & Poor's σημειώνει πτώση 0,41% και έχει διαμορφωθεί στις 1.036,7 μονάδες και ο Nasdaq στις 1.481,53 μονάδες μειωμένος κατά 1,15%.

Η μετοχή της Hewlett Packard υποχωρεί κατά 3,74%, ενώ ανάλογες απώλειες καταγράφουν σήμερα οι μετοχές των εταιρειών Intel και Cisco.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας (NAPM) στην αμερικανική βιομηχανία σημείωσε πτώση για 14ο κατά σειρά μήνα το Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στο 47 από 47,9 τον Αύγουστο. Ωστόσο, ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για υποχώρηση του δείκτη στο 45. Σημειώνεται ότι κάθε πτώση του εν λόγω δείκτη κάτω από το 50 ερμηνεύεται ως μείωση της βιομηχανικής παραγωγής.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Αύγουστο έναντι αύξησης 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ το προσωπικό εισόδημα τον ίδιο μήνα παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών αναλυτών, η Federal Reserve στην αυριανή της συνεδρίαση θα προβεί σε νέα μείωση των επιτοκίων σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί η ύφεση. Εάν επαληθευθούν οι προβλέψεις, τα αμερικανικά επιτόκια θα βρεθούν κάτω από το 3%, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του '60.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα