Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2003 07:01
UPD:07:08

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών, των οποίων οι πωλήσεις βασίζονται στην πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, όπως της Honda Motor Co., μετά την υποχώρηση του γιεν, καθώς εικάζεται ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προχώρησε στην πώληση του νομίσματος, προκειμένου να προστατεύσει το εξαγωγικό κομμάτι της χώρας, το οποίο στηρίζει και την οικονομία της.

«Η κυβερνητική παρέμβαση βεβαίωσε τους επενδυτές, ότι το νόμισμα δεν πρόκειται να ισχυροποιηθεί περαιτέρω, έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, κάτι που ώθησε τους επενδυτές να προτιμήσουν εξαγωγικές εταιρείες», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος διαχειρίζεται 3,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την Asahi Life Asset Management Co., στο Τόκυο.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν την άνοδο, ανάμεσα στις εταιρείες που σχετίζονται με τον κλάδο των ημιαγωγών, μετά τις εκθέσεις, οι οποίες έδειξαν ανάκαμψη της ζήτησης στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei, κέρδιζε ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στις 10.384,25 μονάδες, στις 11:27' π.μ. στο Τόκυο, κερδίζοντας συνολικά το τρέχον τρίμηνο ποσοστό 14%, με τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου των κομπιούτερ και των τραπεζών, να σημειώνουν τα υψηλότερα κέρδη.

Οι μετοχές της Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc. και της Mizuho Financial Group Inc., συγκαταλέγονται μεταξύ των τραπεζών που σημείωναν κέρδη, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Nihon Keizai», ότι και οι δύο θα εμφανίσουν τουλάχιστον διπλάσια κέρδη από την προηγούμενη εκτίμησή τους.

Ολοι οι δείκτες κινούντο ανοδικά στις ασιατικές αγορές, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1,6% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng, αναρριχήθηκε κατά 1,6%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε άνοδο 0,3%.

Οι ασιατικές μετοχές οδεύουν να κλείσουν με τα υψηλότερα κέρδη για ένα τρίμηνο, μετά από χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών, καθώς η άνοδος της εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, οδηγεί στην παγκόσμια ανάκαμψη και την αύξηση των εταιρικών κερδών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα