Εως 15/1/2004 οι αιτήσεις για την «προώθηση της δικτύωσης των ΜΜΕ»

Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2003 21:52

Εως τις 15 Ιανουαρίου του 2004 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας τις αιτήσεις υπαγωγής στη δράση «Προώθηση της Δικτύωσης των ΜΜΕ (clustering)» του ΕΠ.ΑΝ.

Στόχος του προγράμματος είναι να προαγάγει την παραγωγικότητα, και την καινοτομία, μέσω της δημιουργίας ομάδων και δικτύων, που θα δίνουν τη δυνατότητα στις μικρές εταιρείες να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα της μικρής μεγέθους κλίμακας με τα πλεονεκτήματα μιας μεγάλης κλίμακας.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος του Μέτρου 2.7.2, συνολικού προϋπολογισμού 46.955.246 ευρώ, απευθύνεται σε μεταποιητικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έδρα και δραστηριότητα την Ελλάδα, αλλά και επιχειρήσεις του τομέα του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρηματικά σχέδια δικτύωσης ΜΜΕ που αποβλέπουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής λειτουργίας των μελών τους, με προτάσεις για την εισαγωγή πρακτικών διασφάλισης ποιότητας, ανάπτυξης και στήριξης της παραγωγής επωνύμων προιόντων, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης τοπικών παραγωγικών εξειδικεύσεων, εισαγωγής καινοτόμων μεθόδων και προιόντων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα δίκτυα, βελτίωσης του επιπέδου ροής της πληροφόρησης κλπ.

Θετικά θα αξιολογηθεί και η συνεργασία των προτεινόμενων δικτύων επιχειρήσεων με οργανισμούς παραγωγής/μεταφοράς εφαρμοσμένης έρευνας και τεχνολογίας, σχετικών με το αντικείμενο της δικτύωσης ή και με φορείς της εκπαιδευτικής ερευνητικής κοινότητας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα