Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2003 07:01

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ άνοδο σημειώνουν οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co., αφού οι προβλέψεις για κάποιες αμερικανικές εταιρείες, τόνωσαν την αισιοδοξία για τα κέρδη και τις δαπάνες των εταιρειών, στη μεγαλύτερη ξένη αγορά της περιφέρειας, την αμερικανική.

«Λέμε στους πελάτες μας να κρατήσουν τις επενδύσεις τους στην Ασία», ανέφερε ο Τhomas Murphy, ο οποίος διαχειρίζεται ποσό 275 εκατ. δολ. σε μετοχές, με την Deutsche Private Banking, στο Σίδνεϋ, συμπληρώνοντας : «Σε δύο εβδομάδες θα αρχίσουμε να βλέπουμε ακόμα πιο βελτιωμένα κέρδη από τις εταιρείες των ΗΠΑ. Αυτή, θα είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την πορεία των μετοχών σε διεθνές επίπεδο».

Ο δείκτης Nikkei, κέρδιζε ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στις 10.483,18 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Samsung Electronics, της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας της Ν. Κορέας, οδήγησαν 0,7% υψηλότερα τον δείκτη Kospi. Στην Ταϊβάν, ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 1,2%, σημειώνοντας κέρδη για πρώτη ημέρα σε σύνολο έξι ημερών, τη στιγμή που ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, κέρδιζε ποσοστό 1,6%.

Οι ιαπωνικές τράπεζες, όπως η Mizuho Financial Group Inc., σημείωναν σημαντικά κέρδη, περίπου το 1/5 των συνολικών κερδών του Topix, ο οποίος εμφάνιζε άνοδο 1,7%, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Nihon Keizai», ότι ένα κρατικό ομόλογο αύξησε τις πωλήσεις του από τις τράπεζες, βοηθώντας τις με τον τρόπο αυτόν να επιταχύνουν τη μείωση των επισφαλών δανείων.

Ολοι οι μεγάλοι δείκτες στις ασιατικές αγορές κινούντο ανοδικά, εκτός από τον δείκτη Kuala Lumpur στη Μαλαισία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα και την Ινδία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα