Φόρουμ τακτικού διαλόγου με φορείς της αγοράς εγκαινιάζει το ΥΠΑΝ

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2003 20:50

Σταθερό πλαίσιο διαλόγου με όλους τους φορείς των παραγωγικών δυνάμεων της αγοράς και των καταναλωτών εγκαινιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ανακοίνωσε την πρόθεση δημιουργίας ενός φόρουμ που θα συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα, και θα εξετάζει τα προβλήματα στην αγορά.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο της λειτουργίας των Ανεξάρτητων Εποπτικών Αρχών, γνωστοποίησε δε ότι στη θέση του απελθόντος προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Τζουγανάτου τοποθετήθηκε ο Σπύρος Ζησιμόπουλος, σημερινός πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Θαλασσίων Μεταφορών.

Για τη δημιουργία της νέας Ανεξάρτητης Εποπτικής Αρχής για την ασφαλιστική αγορά, ο υπουργός ανέφερε ότι εντός δεκαημέρου θα κατατεθεί το σχετικό σχέδιο νόμου, ενώ πρόσθεσε ότι η εποπτεία της χρηματοπιστωτικής αγοράς θα γίνεται σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι προωθείται και η δημιουργία του Συνήγορου του Καταναλωτή, καθώς και η αναβάθμιση του Παρατηρητηρίου Τιμών και γενικότερα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή με την τηλεφωνική γραμμή 1720.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα