Πράσινο φως από την Ε.Ε. στην εξαγορά της Παπαστράτος ΑΒΕΣ από τη Philip Morris

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2003 15:24

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι έκρινε συμβατή προς τους κοινοτικούς κανόνες περί ανταγωνισμού την απόκτηση των δραστηριοτήτων παραγωγής και διανομής της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος από την Philip Morris.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Επιτροπή, αφού ερεύνησε την εξαγορά, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν δημιουργεί προβλήματα ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά τσιγάρων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική συγκέντρωση ακολουθεί μια μακρά σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών: η Παπαστράτος είχε αναλάβει την παραγωγή και διανομή του σήματος Marlboro, καθώς και τη διανομή άλλων σημάτων της Philip Morris στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

Επισημαίνεται επίσης πως μολονότι η Philip Morris θα αποκτήσει την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά τσιγάρων, η έρευνα της Επιτροπής δεν αποκάλυψε σοβαρά προβλήματα ανταγωνισμού, ιδίως επειδή τα προϊόντα της Philip Morris δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία τιμών όπως τα σήματα της Παπαστράτος.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται, τέλος, ότι η ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό και διαφοροποίηση δεδομένου ότι δίνουν σε αυτήν το παρόν όλοι οι μεγάλοι διεθνείς ανταγωνιστές του τομέα.

Η Philip Morris ανήκει στον όμιλο Altria Group, Inc. Είναι πολυεθνική εταιρεία δραστηριοποιούμενη στον τομέα της παραγωγής και πώλησης τσιγάρων με διάφορα σήματα όπως Marlboro, L&M και Philip Morris. Η Παπαστράτος παράγει και διανέμει τσιγάρα κυρίως στην Ελλάδα και τη Ρουμανία. Τα γνωστότερα προϊόντα της είναι τα Assos και President.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα