Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2003 10:17
UPD:10:30

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ άνοιξαν και σήμερα οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες παρά τη νέα άνοδο – την τέταρτη κατά σειρά – της Wall Street κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί να προβούν σε σημαντικές επενδυτικές αποφάσεις εν όψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

«Η προσοχή όλων στρέφεται τώρα στα οικονομικά αποτελέσματα. Έφθασε η ώρα να διαπιστώσουμε εάν όντως υπάρχει βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών», δήλωσε βρετανός αναλυτής.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.267,1 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,1%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.282,9 μονάδες με άνοδο 0,09 % και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.387,2 μονάδες μειωμένος κατά 0,5%.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Marks & Spencer καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 2%. Η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων ανακοίνωσε σήμερα επιβράδυνση στο ρυθμό αύξησης των πωλήσεών της κατά το δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο, καθώς ο καύσωνας του καλοκαιριού κράτησε τους βρετανούς καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα