Nutriart: Υπογραφή συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 16:48

Υπεγράφη σήμερα η τροποποιημένη από 2 Αυγούστου 2011 αρχική Συμφωνία Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης της Nutriart ΑΒΕΕ, με την οποία εξασφαλίζεται νέα χρηματοδότηση προς την εταιρεία καθώς και ουσιαστική μείωση του συνολικού δανεισμού της.

Η τροποποίηση της Συμφωνίας, που καταρτίστηκε μεταξύ της εταιρείας, των πιστωτριών τραπεζών και του βασικού μετόχου της, Tinola Holdings SA, προβλέπει επιπλέον χρηματοδότηση προς την εταιρεία, η οποία ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 18 εκατ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό, τα 13 εκατ. ευρώ αναλογούν στον βασικό μέτοχο Tinola Holdings SA και τα 5 εκατ. ευρώ στις πιστώτριες τράπεζες.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με την εν λόγω συμφωνία η εταιρεία επιτυγχάνει τη μείωση του συνολικού δανεισμού της κατά 62,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό ύψους 40,9 εκατ. ευρώ μέσω της κεφαλαιοποίησης δανείων από τις πιστώτριες τράπεζες και ποσό ύψους 21,9 εκατ. ευρώ μέσω της κεφαλαιοποίησης απαιτήσεων του βασικού μετόχου αντίστοιχα.

«Η υλοποίηση της νέας αυτής Συμφωνίας Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσης θα επιτρέψει στην εταιρεία να καλύψει τις ανάγκες της σε κεφάλαιο κίνησης καθώς και να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες της», αναφέρει η Nutriart στην ανακοίνωσή της.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα