Κροατία: Συστάσεις ΔΝΤ για ανταγωνιστικότητα και δημοσιονομική πειθαρχία

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 11:45

Η ανταγωνιστικότητα και η δημοσιονομική πειθαρχία είναι οι βασικές παράμετροι για την επίτευξη του στόχου της οικονομικής σταθερότητας που έθεσε η κροατική κυβέρνηση, σύμφωνα με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Νεμάτ Σαφίκ.

Σε συνέντευξή της στη δημόσια τηλεόραση της Κροατίας, η ίδια είπε πως η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει ένα κομβικό σημείο για την πορεία της και εκτίμησε ότι εάν η κυβέρνηση κατορθώσει να υλοποιήσει ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων σε δύο σημαντικούς τομείς, τότε η χώρα θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την είσοδό της στην Ε.Ε.

Όπως είπε η κ. Σαφίκ, θα πρέπει, αρχικά, να εξισορροπηθεί ο προϋπολογισμός και να μειωθεί το έλλειμμά του και, στη συνέχεια, να ληφθούν μέτρα προκειμένου να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική η οικονομία.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η λήψη των σωστών μέτρων από την κροατική κυβέρνηση «θα προσελκύσει επενδυτές, θα διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας και θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα