Πιέσεις στον ΟΤΕ για την Armentel

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2003 10:59

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ η πίεση από την αρμενική κυβέρνηση προς τον ΟΤΕ, προκειμένου να αρθεί το μονοπώλιο της Armentel, θυγατρικής του Οργανισμού, στην κινητή τηλεφωνία και τη μεταφορά δεδομένων, κάτι που βάσει των συμφωνιών εξαγοράς της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στην Αρμενία θα πρέπει να γίνει μετά το 2010.

Με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία από το Ερεβάν ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. D. Arudyunian απειλεί πως η κυβέρνηση θα αποφασίσει για την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών σε 30 με 40 μέρες. Ο υπουργός επανέλαβε επίσης τις κατηγορίες κατά του ελληνικού Οργανισμού πως δεν έχει εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις στην Armentel.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», αυτό που προσπαθεί να στηρίξει η κυβέρνηση στο Ερεβάν είναι πως ο ΟΤΕ δεν έκανε τις επενδύσεις που όφειλε. Για το σκοπό αυτό τοποθετήθηκε «ανεξάρτητη» εταιρεία με την ονομασία Wireless Facilities η οποία με έκθεσή της στηρίζει τις απόψεις της κυβέρνησης, ενώ κάνει λόγο για κακοδιαχείριση στην εταιρεία.

Από την πλευρά του ΟΤΕ δεν φαίνεται να έχει ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση αντιμετώπισης της κατάστασης, εκτός από τη λογική της προσφυγής στη διαιτησία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα