Παρέμβαση Γ. Παπανδρέου για την απελευθέρωση των ναυτικών μας στο Καράτσι

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2003 11:00

Την άμεση άρση του περιορισμού στο Καράτσι και τον επανατρισμό των Ελλήνων ναυτικών στη χώρα μας, ζήτησε χθες κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, από τον υπουργό Εξωτερικών του Πακιστάν, Kurshid M. Kasuri.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 27/7/2003 κρατούνται επτά Ελληνες ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του «Tasman Spirit», της Polembros Shipping, μετά τη ρύπανση που προκλήθηκε στις ακτές του Πακιστάν κοντά στο λιμάνι του Καράτσι από τη διαρροή πετρελαίου στο δεξαμενόπλοιο. Στη χώρα κρατείται και ο και ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας ναυαγιαιρέσεων «Tsavliris International», κ. Νίκος Παππάς.

Σε επιστολή τους προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Ιωάννη Χαλά, οι Ελληνες ναυτικοί ζήτησαν την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης για την απελευθέρωσή τους.

Σημειώνεται, ότι, για να φύγει το πλήρωμα πρέπει να καταβληθεί αποζημίωση από τους ασφαλιστές και τους πλοιοκτήτες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα οδηγηθούν σε δίκη στις 19/10/2003 με τις κατηγορίες για επικίνδυνη ναυσιπλοΐα και για ρύπανση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα