Ενίσχυση 5,5 εκατ. ευρώ στον ΕΦΕΤ

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2003 14:52

Με το ποσό των 5,35 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύεται ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερη η παρέμβασή του στον έλεγχο των τροφίμων.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε στις 8 Οκτωβρίου ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης για την Ανταγωνιστικότητα Νίκος Διακουλάκης, στο πλαίσιο των δράσεων εποπτείας της αγοράς και βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που χρηματοδοτεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ) του υπουργείου Ανάπτυξης στο Γ΄ ΚΠΣ.

Οι πιστώσεις αυτές δίδονται στον ΕΦΕΤ από το ΕΠΑΝ του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να ενισχυθεί η υλικοτεχνική υποδομή του Φορέα, σε ότι αφορά τόσο τις αναγκαίες εργαστηριακές υποδομές του, όσο και τον ειδικό εξοπλισμό των κλιμακίων επιθεώρησης.

Πιο συγκεκριμένα η προμήθεια του εξοπλισμού από τον ΕΦΕΤ θα υποστηρίξει το ελεγκτικό έργο 85 κλιμακίων επιθεώρησης του Φορέα, ενώ το ποσόν της συγκεκριμένης επιχορήγησης θα κατανεμηθεί σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη και Θεσσαλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του ΕΦΕΤ η οποία θα προέλθει από το ΕΠΑΝ αφορά σε:

-Οχήματα μεταφοράς των κλιμακίων επιθεώρησης

-Φορητούς ψυκτικούς θαλάμους

-Ψυκτικό εξοπλισμό διατήρησης δειγμάτων

-Φορητό εξοπλισμό ασύρματης μετάδοσης φωνής, εικόνας και δεδομένων

-Μηχανογραφικό εξοπλισμό γραφείων

-Λογισμικό εφαρμογής διαχείρισης ελέγχων και δημιουργίας βάσης δεδομένων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα