Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2003 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Ito-Yokado Co., μετά την ανακοίνωση της εταιρείας λιανικών πωλήσεων για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, κατά το οποίο τα κέρδη της σχεδόν υπερτριπλασιάστηκαν και τα καταστήματά της, Seven-Eleven Japan Co., ανακοίνωσαν ότι τα κέρδη της πρέπει να είναι φέτος υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη.

Οι μετοχές της Korea Exchange Bank σημείωναν σημαντικά κέρδη, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο. Οι μετοχές της BHP Billiton αναρριχήθηκαν μετά την άνοδο των συμβολαίων χαλκού στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 32 μηνών στη Ν. Υόρκη.

«Η βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας θα επηρεάσει άμεσα τα αποτελέσματα των εταιρειών», ανέφερε ο Hans Kunnen, ο οποίος διαχειρίζεται 52 δισ. δολ. σε μετοχές με την Colonial First State Investments, συμπληρώνοντας : «Οι αμφιβολίες για την ανάκαμψη, περιορίζονται σιγά-σιγά και οι αγορές ανταποκρίνονται θετικά».

Ο δείκτης Topix, κέρδιζε ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 1.058,74 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, με τις μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης να αποτελούν τα 2/5 των συνολικών κερδών του δείκτη. Ο Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 10.563,64 μονάδες. Κέρδη 1% σημείωνε ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Inc. Asia-Pacific, τον οποίο αποτελούν περισσότερες από 800 εταιρείες σε 14 χώρες, κέρδιζε ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 83,21 μονάδες. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Ito-Yokado και της Seven- Eleven.

Αλλού στην περιφέρεια, οι μετοχές στη Μαλαισία αναρριχήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Standard & Poor's.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα