Συγκρατημένη αισιοδοξία από την ΕΚΤ

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2003 11:51

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ αισιοδοξία για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας εκφράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο μηνιαίο δελτίο της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Τα τελευταία στοιχεία συμβαδίζουν με μέτρια ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στο δεύτερο εξάμηνο», επισημαίνεται στην έκθεση της ΕΚΤ η οποία στην ουσία αποτελεί επανάληψη των όσων υποστήριξε ο απερχόμενος πρόεδρός της, Βιμ Ντούιζενμπεργκ, στις 2 Οκτωβρίου μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/03/830060.htm .

«Οι διάφορες έρευνες και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή υποδηλώνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα ενδεχομένως να έχει παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης στο τρίτο τρίμηνο», εκτιμά η ΕΚΤ. Τονίζει επίσης ότι στην εξέλιξη αυτή έχει συμβάλει καθοριστικά το χαμηλό επίπεδο των επιτοκίων.

Η οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα πάντα με την κεντρική τράπεζα, αναμένεται να επιταχυνθεί κατά το επόμενο έτος, καθώς η διαφαινόμενη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για ευρωπαϊκά προϊόντα εξουδετερώνοντας τις αρνητικές συνέπειες του ισχυρού ευρώ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα