Ανακατατάξεις στο διοικητικό συμβούλιο της Barclays

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2003 12:01
UPD:12:05

Ο Τζον Βάρλεϊ θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Barclays, ενώ ο Ματ Μπάρετ θα καταλάβει τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η τρίτη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα.

Η Barclays προέβη στην ανακοίνωση αυτή εν μέσω έντονης φημολογίας σύμφωνα με την οποία ο κ. Μπάρετ δεν επιθυμούσε να γίνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και ήταν έτοιμος να αποχωρήσει μετά την απόσυρση του Σερ Πίτερ Μίντλετον το 2004, φημολογία πάντως που διέψευσε κατηγορηματικά ο κ. Μπάρετ.

Η Barclays ανακοίνωσε ότι ο κ. Μπάρετ θα παραμείνει στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου και αφού αποσυρθεί ο Σερ Πίτερ Μίντλετον στο τέλος του 2004, θα αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου.

Ο κ. Βάρλεϊ, νυν οικονομικός διευθυντής της Barclays θα γίνει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος την 1η Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα διαδεχθεί τον κ. Μπάρετ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά και δηλώσεις του Σερ Πίτερ Μόντλετον, η επιλογή του κ. Βάρλεϊ προκάλεσε την απογοήτευση του έτερου υποψηφίου για τη θέση του μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της Barclays, Ρόμπερτ Ντάιαμοντ, επικεφαλής του τομέα επενδύσεων της τράπεζας.

H μετοχική τιμή της Barclays στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,64%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα