Lufthansa AG : Προς απόλυση 2.000 εργαζομένων

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2003 09:35

Ανοδο προβλέπεται να σημειώσουν οι μετοχές της γερμανικής Lufthansa AG, μετά την ανακοίνωση της τρίτης σε μέγεθος αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, ότι σχεδιάζει να περικόψει 2.000 θέσεις εργασίας σε μερικά από τα τμήματά της στη Γερμανία.

«Αυτός είναι περίπου ο ακριβής αριθμός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Bernd Hoffmann, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung.»

Ο Hoffmann, είπε, ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των θέσεων εργασίας, και πως η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει να αποφύγει να απολύσει περισσότερους εργαζομένους.

Το τμήμα catering της εταιρείας, LSG, θα επηρεαστεί περισσότερο από τις απολύσεις αυτές, αφού θα περικοπούν 1.000 θέσεις εργασίας, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», σύμφωνα με τον Manfred Calsow, επικεφαλής της ένωσης εργαζομένων στην εταιρεία.

Η επιβατική κίνηση της Lufthansa μειώθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο και συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, αποτέλεσμα της επιδημίας του ιού της άτυπης πνευμονίας, SARS, του πολέμου στο Ιράκ και της οικονομικής ύφεσης στη Γερμανία. Σήμερα, η διοίκησή της θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο.

Οι μετοχές της εταιρείας, κέρδιζαν 43 σεντς, ποσοστό 3,7% και έκλεισαν χθες στα 12,01 ευρώ η μία. Συνολικά μέσα στο έτος έχουν κερδίσει ποσοστό 37%. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ανέρχεται σε 4,58 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα