Διευθύνων σύμβουλος της Crédit Agricole πρόεδρος της Crédit Lyonnais

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2003 14:21

Ο διευθύνων σύμβουλος της Crédit Agricole, Ζαν Λορέν, είναι ο αντικαταστάτης του Ζαν Πεϊρελεβάντ στη θέση του προέδρου της Crédit Lyonnais την οποία εξαγόρασε φέτος έναντι 19,5 δισ. ευρώ η Crédit Agricole.

Ο κ. Πεϊρελεβάντ την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Crédit Lyonnais για να μπορέσει να υπερασπιστεί το πρόσωπό του έναντι των κατηγοριών για απάτη στην εξαγορά, από τη Crédit Lyonnais, της αμερικανικής ασφαλιστικής Executive Life δύο χρόνια πριν αναλάβει χρέη προέδρου στη γαλλική τράπεζα.

Η παραίτησή του υπεβλήθη νωρίτερα του αναμενομένου καθώς οι αμερικανοί δημόσιοι κατήγοροι συνέχισαν να τον θεωρούν ως το βασικό υπεύθυνο για τις ενέργειες της Crédit Lyonnais. Οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν ζητήσει επισήμως την έκδοση τεσσάρων γάλλων διευθύνοντων συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου και του προκατόχου του κ. Πεϊρελεβάντ, Ζακ Ιβ Αμπερέρ.

Ο διορισμός του κ. Λορέν ενισχύει τη θέση της Credit Agricole στο διοικητικό συμβούλιο της Credit Lyonnais, η οποία πλέον αποτελεί θυγατρική πλήρους ιδιοκτησίας της Agricole, παρόλο που τα δύο τραπεζικά δίκτυα έχουν διατηρήσει τα εμπορικά τους ονόματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα