Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

General Electric και οικονομία στο «μικροσκόπιο» των επενδυτών
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2003 14:24

ΜΙΚΡΗ άνοδο σημειώνουν αυτή την ώρα τα futures στη Νέα Υόρκη παρά την προειδοποίηση της General Electric για τα αποτελέσματά της στο τέταρτο τρίμηνο.

Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε χθες ότι στο παραπάνω χρονικό διάστημα αναμένει κέρδη μεταξύ 45 και 47 σεντς ανά μετοχή έναντι 46 με 49 σεντς ανά μετοχή που προέβλεπε αρχικά.

Στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της General Electric μειώθηκαν κατά 11%, ενώ παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της βρετανικής Amersham αντί 9,5 δισ. δολ. http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/10/10/832362.htm .

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, το οποίο εκτιμάται ότι αυξήθηκε στα 41 δισ. δολάρια τον Αύγουστο από 40,3 δισ. τον Ιούλιο. Εάν η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί, θα είναι ο πέμπτος διαδοχικός μήνας που το έλλειμμα παραμένει πάνω από το όριο των 40 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα θα ανακοινωθεί και ο δείκτης τιμών παραγωγού Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης αυξήθηκε κατά 0,1% έναντι αύξησης 0,4% τον Αύγουστο.

Στις 14:02 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 27 και 7 μονάδες αντίστοιχα.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης οι κυριότεροι δείκτες καταγράφουν οριακές μεταβολές, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο προσεγγίζει εκ νέου το επίπεδο των 1,18 δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα