Κ. Χατζηδάκης: Εμπόδιο στις επενδύσεις το σύστημα απονομής δικαιοσύνης

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 21:26
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Χαιρετισμός του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη σε επιστημονική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΕΒΕΑ) υπό την αιγίδα του υπουργείου με θέμα «Η διαιτητική επίλυση των διαφορών από επενδύσεις».

Το πρόβλημα με την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί βασικό ανασταλτικό παράγοντα επενδύσεων στη χώρα μας.

Το πρόβλημα με την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί βασικό ανασταλτικό παράγοντα επενδύσεων στη χώρα μας, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, χαιρετίζοντας εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), με θέμα «Η διαιτητική επίλυση των διαφορών από επενδύσεις».

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας την προσέλκυση επενδύσεων, ιδίως αμέσων ξένων επενδύσεων, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση αίρει εμπόδια εισόδου, αντιμετωπίζει τις στρεβλώσεις στην αγορά και περιορίζει τη γραφειοκρατία.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει, ήδη, προωθήσει και προωθεί μέτρα για τη δίκαιη, ασφαλή και εμπρόθεσμη δικαστική διευθέτηση των σχετικών διαφορών.

Τέλος ο υπουργός σημείωσε ότι η διαιτητική επίλυση των διαφορών από επενδύσεις προβάλλει, βάσει Διμερών Επενδυτικών Σχεδίων, ως ένα αξιόπιστο εργαλείο για τον περιορισμό του σχετικού επενδυτικού ρίσκου ενώ η διεθνής διαιτησία και το πρότυπο αντιγραφειοκρατικής λειτουργίας που κομίζει, η διαιτησία, δημιουργούν ένα ελκυστικό κανονιστικό περιβάλλον για τους επενδυτές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος σημείωσε ότι η ανάδειξη σύγχρονων, εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών πρέπει να γίνει πεδίο συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας, των επιχειρηματικών φορέων και της νομικής κοινότητας, γιατί παρέχει σημαντικές δυνατότητες υπέρβασης του σημερινού αδιεξόδου και συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού και βιώσιμου περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις στη χώρα μας.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα