Επιστολή Χριστόφια προς Μπαρόζο για την κρίση στην Ευρωζώνη

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 22:05
EPA/PATRICK SEEGER

Ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο πΖοζέ Μανουέλ Μπαρόζο βρέθηκαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, για να κάνουν τον απολογισμό του έργου της κυπριακής προεδρίας στο εξάμηνο που πέρασε.

Ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανέφερε ότι έφθασε η ώρα για την διαχείριση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ.

Στην επιστολή, ο κ. Χριστόφιας επισημαίνει ότι η προώθηση ολοκλήρωσης της δημιουργίας του κατάλληλου εργαλείου, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στον Μηχανισμό Στήριξης να παρέχει απευθείας οικονομική βοήθεια σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αποτελεί πολύ σημαντικό ορόσημο σε αυτή την προσπάθεια.

Επίσης τονίζει την ανάγκη αυτό το εργαλείο να έχει αναδρομική ισχύ για τις χώρες εκείνες, οι οποίες πήραν έμμεση ανακεφαλαιοποίηση για τον τραπεζικό τους τομέα.

Οι τράπεζες της Κύπρου, υποδεικνύει τέλος ο κ. Χριστόφιας , θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν μέσω του προγράμματος οικονομικής βοήθειας στην βάση της μείωσης του κεφαλαίου, το οποίο περιλαμβάνεται στο προκαταρκτικό μνημόνιο και που είναι ευθυγραμμισμένο με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα