Η Motorola στήριξε τις μετοχές

Αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη τρίτου τριμήνου
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2003 00:01
UPD:06:47

ΤΑ ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ θετικά αποτελέσματα της Motorola στήριξαν τις μετοχικές τιμές στη Wall Street, καθώς αναπτέρωσαν τις ελπίδες των επενδυτών για ισχυρά εταιρικά κέρδη τρίτου τριμήνου.

Η αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη οδήγησε αρχικά την αγορά στα υψηλότερα επίπεδα ενός περίπου έτους. Ομως, τα αρχικά αυτά κέρδη περιορίστηκαν εν μέρει, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα στοιχεία για να διαμορφώσουν μία εικόνα για την εταιρική Αμερική.

Καθώς μάλιστα δεν υπάρχουν σημαντικά οικονομικά στατιστικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα, το ενδιαφέρον των επενδυτών θα παραμείνει επικεντρωμένο στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο βιομηχανικός κολοσσός Honeywell International καθοδήγησε την άνοδο του δείκτη Dow Jones, καταγράφοντας κέρδη 4%. Η μετοχή της Computer Associates ήταν μία από τις πιο κερδοφόρες του δείκτη S&P 500, με άνοδο 5,5%, μετά την αναβάθμιση της επενδυτικής της κατάταξης.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), κέρδισε συνολικά 89,70 μονάδες, ποσοστό 0,93%, φθάνοντας στις 9.764,38 μονάδες. Με άνοδο 18,22 μονάδων, ποσοστό 0,95%, έκλεισε ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, φθάνοντας στις 1.933,53 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σκαρφάλωσαν στα ψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, χθες, αντανακλώντας το κλίμα ευφορίας που προκάλεσαν οι ειδήσεις για ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των γερμανικών ασφαλιστικών εταιρειών και φυσικά τα πολύ καλά νέα για την κερδοφορία της Motorola που ανακοινώθηκαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι πανευρωπαϊκοί δείκτες των 300 και 50 επιλεγμένων μετοχών έκλεισαν με κέρδη 1,9% και 1,8%, αντίστοιχα στις 917 και 2.564 μονάδες.

Οι επενδυτές νιώθουν ότι τα κέρδη του τρίτου τρίμηνου θα προσφέρουν θετικές εκπλήξεις και στην Ευρώπη, με τις Philips Nokia, SAP να ανακοινώνουν σήμερα.

Ο Πάτρικ Σκόβιτς, της HSBC, εκτιμά πως τα προγράμματα αναδιάρθρωσης αρχίζουν, επιτέλους, να καρποφορούν στην Ευρώπη με αποτέλεσμα τα κέρδη να είναι καλύτερα των αρχικών προβλέψεων.

Οι ελπίδες αυτές, σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση του ευρώ κάτω από τα 1,18 δολάρια βοήθησαν τον δείκτη των 300 επιλεγμένων μετοχών να κερδίσει 10% από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων και να βρίσκεται 7% πάνω από τις αρχές του έτους.

Οι πιο δραστήριες μετοχές της ημέρας ήταν των: Allianz (+4%), Munich Re (+4%), Royal & Sun Alliance (+5,3%), Nokia (+2,3%), Ericsson (+5,3%), SAP (+3%), Misyss (-3,6%), ABB (-0,4%).

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα