Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2003 07:01
UPD:07:30

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Sony Corp. και της Fuji Photo Film Co., καθώς εκτιμάται, ότι αυτήν την εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους θα παροτρύνει την Ιαπωνία να επιτρέψει την ισχυροποίηση του νομίσματός της, μειώνοντας έτσι την αξία των πωλήσεων εκτός χώρας.

«Ο Μπους, θα προσπαθήσει να πιέσει την ιαπωνική κυβέρνηση, κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί αρνητικό για τους εξαγωγείς», ανέφερε ο Hiroyuki Kakehida, ο οποίος διαχειρίζεται 3,7 δισ. δολ. σε μετοχές διεθνώς με την DL-IBJ Asset Management Co.

Ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 10.871,21 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix υποχωρούσε κατά 0,7%, φθάνοντας στις 1.080,23 μονάδες, σημειώνοντας για πρώτη φορά πτώση μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών.

Η Ιαπωνία πούλησε περισσότερο από 13,5 τρισ. γιεν (124 δισ. δολ.) φέτος, προκειμένου να περιορίσει την ισχυροποίηση του νομίσματος, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει τα κέρδη των εξαγωγικών εταιρειών. Σημειώνεται, ότι, ο Τζωρτζ Μπους, συναντάται την Παρασκευή με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Γιουνιχίρο Κοϊζούμι.

Αλλού στην Ασία, στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε κέρδη για 10η συνεχόμενη ημέρα. Οι μετοχές της Santos Ltd. κινούντο ανοδικά, μετά την έγκριση από την εταιρεία και τους συνεργάτες της, να πραγματοποιήσουν επένδυση ύψους 480 εκατ. δολ. Αυστραλίας (331 εκατ. δολ. ΗΠΑ), σε πετρελαιοφόρες περιοχές στη Δυτική Αυστραλία.

Οι δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη, ταλαντεύθηκαν μεταξύ απωλειών και κερδών. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Κίνα, τη Ν. Ζηλανδία και το Χονγκ Κονγκ, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι στην περιφέρεια κινούντο πτωτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα