Γρίφος η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2003 19:37

Στα περυσινά επίπεδα, από 31 έως 33 λεπτά το λίτρο κατά μέσο όρο, θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Aνάπτυξης Γ. Aγραφιώτης, ενώ οι βενζινοπώλες εκτιμούν ότι θα διαμορφωθεί μεταξύ 0,34 και 0,38 ευρώ, βασιζόμενοι στα στοιχεία που συγκεντρώνουν από 13 εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.

Tο πετρέλαιο θέρμανσης θα διατίθεται στην αγορά από αύριο μέχρι τα μέσα Aπριλίου με μειωμένη τιμή λόγω της μείωσης του Eιδικού Φόρου Kατανάλωσης από 245 σε 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

Aπό αύριο επίσης θα διατίθεται στην αγορά και το φθηνότερο πετρέλαιο για τους αγρότες, για τον ίδιο λόγο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι αγρότες μπορούν να προμηθεύονται το φτηνό πετρέλαιο για δραστηριότητες που έχουν σχέση με την κίνηση των τρακτέρ τους, καθώς και για την αγροτική παραγωγή, όχι όμως και για την κίνηση των επιβατικών οχημάτων τους.

Το πρόστιμο που προβλέπεται στις περιπτώσεις παράνομης χρήσης του πετρελαίου και θα επιβάλλεται από τα συνεργεία ελέγχου, ανέρχεται σε 4.500 ευρώ. Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, το όφελος για το μέσο αγρότη από το φτηνό πετρέλαιο ανέρχεται σε 45 ευρώ για κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ (200 λίτρων) του τρακτέρ του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα