Σκάνδαλο ντόπινγκ αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ

Αθλητές του στίβου βρέθηκαν θετικοί για χρήση στεροειδών
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2003 13:10
UPD:13:13

Σοβαρό κρούσμα ντόπινγκ αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ. Λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η Αμερικανική Υπηρεσία Αντι-ντόπινγκ (USADA) ανακοίνωσε χθες ότι ανακάλυψε «συνομωσία» (όπως τη χαρακτήρισε) ντόπινγκ η οποία περιλαμβάνει τη χρήση στεροειδών που δεν εντοπίζονταν από τους συνήθεις ελέγχους.

«Αυτό που έχουμε ανακαλύψει αποτελεί εσκεμμένο ντόπινγκ της χειρότερης μορφής» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της USADA, Τέρι Μάντεν και συνέχισε: «Πρόκειται για μια συνομωσία στην οποία εμπλέκονται, χημικοί επιστήμονες, προπονητές και αθλητές οι οποίοι έκαναν χρήση αυτού του νέου τύπου στεροειδών με σκοπό την εξαπάτηση των συναθλητών τους αλλά και του φίλαθλου κοινού».

Η USADA ανακοίνωσε ότι σειρά αθλητών του στίβου βρέθηκε να έχει κάνει χρήση των συγκεκριμένων στεροειδών. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την εθνικότητα τους.

Η αποκάλυψη έγινε μετά τον έλεγχο δειγμάτων των αθλητών που έλαβαν μέρος στο αμερικανικό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου του 2003.

Για το θέμα ενημερώθηκαν οι ίδιοι οι αθλητές, η αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή και τα άλλα αρμόδια όργανα των Ολυμπιακών Αγώνων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα