Κ. Κουλούρης: Καμία αύξηση ασφαλίστρων μέχρι το τέλος του έτους

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 16:55

Την ανάγκη να τεθούν κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες υπό καθεστώς παρακολούθησης «όχι διότι τίθεται θέμα αξιοπιστίας τους αλλά για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους» -όπως χαρακτηριστικά είπε- επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Κίμων Κουλούρης, κατά τη συνάντησή του το μεσημέρι με τη διοίκηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική των ασφαλιστικών εταιρειών, ο υφυπουργός ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της αγοράς διότι ανταποκρίθηκαν στην παράκλησή του να μην προχωρήσουν σε καμιά αύξηση μέχρι το τέλος του έτους.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Γιώργος Κώτσαλος, διευκρίνισε ότι η τιμολογιακή πολιτική θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών τον επόμενο Φεβρουάριο αλλά και από την πολιτική του υπουργείου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την πλήρη εξυγίανση της αγοράς.

Ο κ. Κουλούρης τόνισε ότι εντός του Νοεμβρίου θα προχωρήσει η νομοθεσία για τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Εποπτικής Αρχής, θα προχωρήσει ταχύτατα η προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στα κοινοτικά δεδομένα σχετικά με τα περιθώρια φερεγγυότητας και τα ιδρυτικά κεφάλαια των εταιρειών του κλάδου, ενώ θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης με την ανάληψη επιπλέον αρμοδιοτήτων για την παρακολούθηση και εξυγίανση της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα