Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003 16:55

Κ. Κουλούρης: Καμία αύξηση ασφαλίστρων μέχρι το τέλος του έτους

Την ανάγκη να τεθούν κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες υπό καθεστώς παρακολούθησης «όχι διότι τίθεται θέμα αξιοπιστίας τους αλλά για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους» -όπως χαρακτηριστικά είπε- επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Κίμων Κουλούρης, κατά τη συνάντησή του το μεσημέρι με τη διοίκηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική των ασφαλιστικών εταιρειών, ο υφυπουργός ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της αγοράς διότι ανταποκρίθηκαν στην παράκλησή του να μην προχωρήσουν σε καμιά αύξηση μέχρι το τέλος του έτους.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Γιώργος Κώτσαλος, διευκρίνισε ότι η τιμολογιακή πολιτική θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών τον επόμενο Φεβρουάριο αλλά και από την πολιτική του υπουργείου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την πλήρη εξυγίανση της αγοράς.

Ο κ. Κουλούρης τόνισε ότι εντός του Νοεμβρίου θα προχωρήσει η νομοθεσία για τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Εποπτικής Αρχής, θα προχωρήσει ταχύτατα η προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στα κοινοτικά δεδομένα σχετικά με τα περιθώρια φερεγγυότητας και τα ιδρυτικά κεφάλαια των εταιρειών του κλάδου, ενώ θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης με την ανάληψη επιπλέον αρμοδιοτήτων για την παρακολούθηση και εξυγίανση της αγοράς.