Διεθνής διάκριση για την Εθνική Τράπεζα

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2003 11:33

Ως η καλύτερη τράπεζα στην Ελληνική αγορά στον τομέα παροχής υπηρεσιών θεματοφυλακής σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού για το έτος 2003 διακρίθηκε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στην ετήσια αξιολόγηση που διεξήγαγε το αμερικανικό περιοδικό «Global Finance».

Το βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι στις 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό, του οποίου το αναγνωστικό κοινό περιλαμβάνει ανώτατα στελέχη του χρηματοοικονομικού τομέα παγκοσμίως, τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η επιλογή της Εθνικής ήταν η αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας από διεθνείς οίκους, η αδιάλειπτη παρουσία της στο συγκεκριμένο τομέα επενδυτικών υπηρεσιών, η ορθολογική διαχείριση του κόστους των υπηρεσιών, η τεχνολογική υποδομή, η διασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής των εργασιών και η άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση της πελατείας.

Η Εθνική Τράπεζα, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, παρέχει, επί σειρά ετών, υπηρεσίες θεματοφυλακής σε Έλληνες και ξένους επενδυτές, τόσο ιδιώτες όσο και θεσμικούς. Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται, είναι η μόνη Ελληνική τράπεζα με έντονη παρουσία και σημαντικό μερίδιο αγοράς όσον αφορά τη θεματοφυλακή χαρτοφυλακίου θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού, τομέα για τον οποίο και βραβεύτηκε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα