Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2003 13:43
UPD:14:51

ΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αναμένεται να δώσουν και σήμερα τον τόνο στη συνεδρίαση της Wall Street ελλείψει σημαντικών ανακοινώσεων από το χώρο της οικονομίας.

Η Time Warner, η υπ΄ αριθμόν ένα εταιρεία μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 541 εκατ. δολ. ή 12 σεντς ανά μετοχή έναντι 57 εκατ. δολ. ευρώ ή ενός σεντς ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2002. Η άνοδος αυτή ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα έσοδά της έφθασαν τα 10,3 δισεκ. δολ. σημειώνοντας αύξηση κατά 3,7%.

Η καναδική Alcan - η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αλουμινίου στον κόσμο – ανακοίνωσε σήμερα ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2003 τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 100 εκατ. δολ. σημειώνοντας πτώση κατά 48% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Τα καθαρά κέρδη της Whirlpool διαμορφώθηκαν στα 105 εκατ. δολ. έναντι 101 εκατ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο του 2002. Οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 3,1 δισεκ. δολ. αυξημένες κατά 13%.

Αργά χθες το βράδυ η Amazon.com ανακοίνωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς. Προέβη παράλληλα στην εκτίμηση ότι στο τρέχον τρίμηνο οι πωλήσεις της θα κυμανθούν μεταξύ 1,76 δισεκ. δολ. και 1,91 δισεκ. δολ. . Η πρόβλεψη αυτή δεν φάνηκε ωστόσο να ενθουσιάζει τους επενδυτές με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας στη Γερμανία να υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 3,2%.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εταιρειών DuPont, Kodak, J.P. Morgan Chase, Merck, McDonald's και BellSouth. Μετά το τέλος των συναλλαγών θα δημοσιοποιηθούν οι επιδόσεις των εταιρειών EDS και Electronic Arts.

Τέλος, η JP Morgan υποβάθμισε σήμερα την αξιολόγησή της για τη μετοχή του πετρελαϊκού κολοσσού Exxon Mobil.

Στις 13:19 (ώρα Ελλάδος) οι προθεσμιακές τιμές επί των δεικτών Dow Jones και Nasdaq υποχωρούσαν κατά 30 και 8 μονάδες αντιστοίχως.

Πτωτικές τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν και στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,1680 δολάρια.

Στις 13:09, στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωνε άνοδο κατά 0,56% ή 17 σεντς και είχε διαμορφωθεί στα 30,49 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα