Διατήρησαν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2003 18:54
UPD:18:55

ΜΕ ΚΕΡΔΗ για πρώτη φορά μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών έκλεισαν σήμερα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Θετικό αντίκτυπο στην πορεία των αγορών είχαν τα νέα για εξαγορές και συγχωνεύσεις μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, ορισμένα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα καθώς και η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη Wall Street.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου που έδωσε ανάσα στους ευρωπαίους εξαγωγείς. Η εξασθένηση του ενιαίου νομίσματος ευνόησε κυρίως τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.251,3 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,3%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.306,6 μονάδες με κέρδη 1,2%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 1,88% και βρίσκεται στις 3.517 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη, άνω του 6%, κατέγραψε η μετοχή του βρετανικού ειδησεογραφικού ομίλου Reuters, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα μεγαλύτερα των αναμενόμενων έσοδα από συνδρομές στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα