Ρεγκούζας: Αργοπορεί το ΣΔΟΕ τους ελέγχους

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2003 12:00

ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ του ΣΔΟΕ στον έλεγχο μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, που αφορούν κυρίως πλαστά και εικονικά τιμολόγια, επισημαίνει σε ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αδάμ Ρεγκούζας.

Ο κ. Ρεγκούζας καλεί τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη να δώσει αναλυτικά στοιχεία στην Εθνική Αντιπροσωπεία για το πόσες είναι οι υποθέσεις που εκκρεμούν στο ΣΔΟΕ για έλεγχο από το 1997, ενώ ερωτά εάν η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την επίσπευση των ελέγχων ούτως ώστε να μην παραγραφούν οι εν λόγω υποθέσεις.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Ν.Δ. επισημαίνει ότι θα πρέπει να δοθούν αναλυτικές διευκρινίσεις για το εάν διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το διευθυντή του ΣΔΟΕ Αττικής σχετικά με καταγγελία σε βάρος υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και υψηλόβαθμου πολιτικού στελέχους του υπουργείου Οικονομίας για παράνομη προμήθεια ύψους 100 εκατομ. δραχμών για τη μίσθωση του κτηρίου του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ρεγκούζας επισημαίνει εξάλλου ότι διευκρινίσεις θα πρέπει να δοθούν και για το πότε αναπροσαρμόστηκε το μίσθωμα για το κτήριο του ΣΔΟΕ στην Αθήνα, μετά την αρχική μίσθωση του 1997, αλλά και σε τι ποσό ανήλθε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα