Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2003 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές της Νοτίου Κορέας. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που βασίζουν τις πωλήσεις τους στις εξαγωγές, όπως της Hyundai Motor Corp., μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι οι εξαγωγές από την τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας αυξήθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών.

Ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε κατά 1,2%, φθάνοντας στις 791,78 μονάδες στη 1:08' μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα. Ανοδικά κινούντο και οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc.

«Τα στοιχεία των εξαγωγών είναι πολύ θετικά και δείχνουν ότι η οικονομία ακολουθεί πορεία ανάκαμψης», ανέφερε ο Lee Young Seog, ο οποίος διαχειρίζεται ποσόν 675 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Dongwon Investment Trust Management Co. Ο ίδιος αρνήθηκε να πει σε ποιές εταιρείες έχει επενδύσει.

Το μερίδιο των εξαγωγικών εταιρειών τόνωσε κατά 39% τον δείκτη Morgan Stanley Capital International Asia Pacific το τελευταίο εξάμηνο, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, η οποία θα τονώσει διεθνώς τη ζήτηση για τα ασιατικά προϊόντα. Μερίδα οικονομικών αναλυτών εκτιμά ότι ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής των ΗΠΑ, ο οποίος θα ανακοινωθεί σήμερα, θα δείξει την υψηλότερη δραστηριότητα σε χρονικό διάστημα τριών ετών.

Αλλού στην Ασία, οι μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της Charterted Semiconductor Manufacturing Ltd. στη Σιγακπούρη και της Taiwan United Microelectronics Corp., στην Ταϊβάν, οδήγησαν σε άνοδο τους αντίστοιχους δείκτες. Πτωτικά κινούντο οι μετοχές της BHP Billiton στην Αυστραλία, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας θα επηρεάσει αρνητικά αυτό το τρίμηνο την αξία των εξαγωγών των μεταλλευτικών εταιρειών.

Ολοι οι μεγάλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία και την Κίνα.

Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο στην Ιαπωνία λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα