Αγροτική Ασφαλιστική: Eνίσχυση προγράμματος εθελουσίας εξόδου των υπαλλήλων με 8 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2003 13:17

Μερική τροποποίηση του προγράμματος επένδυσης των αντληθέντων κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών αποφάσισε σήμερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αγροτικής Ασφαλιστικής Α.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Σύμφωνα με την απόφαση των μετόχων, ποσό ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, πέραν των 5 εκ. ευρώ που αρχικά είχε προβλεφθεί, θα διατεθεί για την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου των υπαλλήλων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε μισθοδοσία 2 χρόνων των 140 περίπου υπαλλήλων που αποχωρούν, χωρίς να υπολογισθεί το όφελος που θα έχει η εταιρεία από τη μείωση των υπερωριών, των μετακινήσεων, του κόστους των ενοικίων, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κ.λ.π. Σε τέσσερα χρόνια δηλαδή, σύμφωνα με τη μελέτη σκοπιμότητας, η εταιρεία θα έχει πετύχει απόδοση της επένδυσης σε ποσοστό 100%.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίου Τύπου της εταιρείας, η μείωση του λειτουργικού κόστους που θα επιτευχθεί, θα συμβάλλει σε βελτίωση των αποτελεσμάτων των επομένων χρήσεων. Σύμφωνα με την Αγροτική Ασφαλιστική, η μερική ανανέωση του προσωπικού που έχει προγραμματισθεί θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της μόνο κατά 700.000 – 800.000 ευρώ το χρόνο.

Για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου ακινήτου της Αγροτικής Ασφαλιστικής θα διατεθούν επίσης 4,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία το όφελος που θα προκύψει από τη μεταστέγαση υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα