Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2003 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές με τον δείκτη Nikkei να σημειώνει τα υψηλότερα κέρδη μέσα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων.

Οι μετοχές της Canon Inc. και της Samsung Electronics Co. οδήγησαν τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών σε υψηλότερα επίπεδα, μετά τα στοιχεία στις ΗΠΑ τα οποία έδειξαν, ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου κινείται με ταχείς ρυθμούς.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Nissan Motor Co. κινούντο ανοδικά μετά την έκθεση για τη αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έδειξε ότι οι δύο εταιρείες οδήγησαν την άνοδο στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και φορτηγών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

«Η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει. Αυτό είναι σίγουρο», ανέφερε ο Kunihiro Shimizu, ο οποίος διαχειρίζεται 2,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την Meiji Dresdner Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα συνεχίσουν να έχουν καλές επιδόσεις στις αγορές των ΗΠΑ όσο η ζήτηση των καταναλωτών παραμένει δυνατή».

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 2,2%, σημειώοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων, φθάνοντας στις 10.787,37 μονάδες στις 12:53' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε κατά 0,8%, φθάνοντας στις 797,91 μονάδες μετά την άνοδό του πάνω από τις 800 μονάδες για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα 16 μηνών.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia Pacific κέρδιζε ποσοστό 2,4% φθάνοντας στις 84,96 μονάδες συνεχίζοντας να σημειώνει άνοδο, μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα που έφτασε ποτέ, τον Απρίλιο. Μετοχές εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Toyota Motor και της Samsung Electronics οδηγούσαν στην άνοδο, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί, ότι οι ΗΠΑ θα οδηγήσουν στη διεθνή ανάκαμψη, ωθώντας ανοδικά τη ζήτηση για τα ασιατικά προϊόντα.

Ολοι οι δείκτες στα Χρηματιστήρια της περιφέρειας, που ήταν ανοιχτά, σημείωναν κέρδη. Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times αναρριχήθηκε κατά 1,2% και στην Ταϊβάν ο TSWE κέρδιζε ποσοστό 0,7% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωνε κέρδη 0,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα