«Nihon Keizai» : Συνεργασία NTT DoCoMo-Cosmote στο i-mode

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2003 10:22

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών ασύρματου Διαδικτύου i-mode, προχώρησε η Cosmote με τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, NTT DoCoMo, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Nihon Kezai».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η Cosmote εκτιμάται να προσφέρει τις εν λόγω υπηρεσίες στις αρχές του 2004 και θα είναι η έβδομη ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών που συνεργάζεται με την NTT DoCoMo σε αυτόν τον τομέα. Εκπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο αριθμός των συνδρομητών στην παροxή υπηρεσίων ασύρματης πρόσβασης στο Internet της NTT DoCoMo, i-mode, ανέρχονται σε 40 εκατ. στην Ιαπωνία, ενώ των συνεργατών της εκτός χώρας, στους οποίους περιλαμβάνεται η KPN Mobile της ολλανδικής KPN, ανέρχεται σε ένα εκατ. συνδρομητές.

Η δημοφιλής υπηρεσία ασύρματου Διαδικτύου i-mode της ιαπωνικής εταιρείας εγκαινιάστηκε στην ιαπωνική αγορά στις 22 Φεβρουαρίου του 1999, με 828 εταιρείες να προσφέρουν πληροφορίες σήμερα μέσω του εν λόγω συστήματος.

O συνδρομητής έxει τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω του μενού στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου σε 1.480 διαδικτυακούς τόπους, καθώς και σε επιπλέον 40.053 τόπους κατόπιν αναζήτησης.

H DoCoMo θα αποτελέσει τον πρώτο όμιλο ασύρματης τηλεφωνίας που θα εγκαινιάσει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενεάς, στις 31 Mαΐου, όμως αρκετοί είναι οι αναλυτές που θεωρούν ότι οι υπηρεσίες τρίτης γενεάς δεν θα καταφέρουν να υποσκελίσουν την επιτυxία της i-mode, η οποία συνεxώς αναβαθμίζεται και αποτελεί τεράστια πηγή εσόδων για τον ιαπωνικό όμιλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα