Προβλέψεις αναλυτών για τα αποτελέσματα της EFG Eurobank

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2003 10:30
UPD:10:32

ΑΥΞΗΣΗ 21% αναμένεται να παρουσιάσουν σε ετήσια βάση στο εννεάμηνο του 2003 τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της EFG Eurobank φθάνοντας τα 190 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών σε έρευνα του Reuters.

Σύμφωνα με αναλύσεις της Εθνικής ΑΧΕ, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 189 εκατ. ευρώ, με αύξηση κατά 20%, ενώ η Π&Κ ΑΧΕ εκτιμά ότι η αύξηση θα διαμορφωθεί στο 18,8% και τα καθαρά κέρδη του ομίλου θα φθάσουν τα 186,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Π&Κ, η τράπεζα θα ενισχύσει τα έσοδα από τόκους κατά 16,3% και από προμήθειες κατά 19,5%, τα μεν πρώτα από τη συνεχιζόμενη πιστωτική επέκταση και τα δεύτερα χάρη στα έσοδα που σχετίζονται με το χρηματιστήριο.

Αυξημένες, πάντως, θα είναι και οι δαπάνες σε ποσοστό 17,2%, σύμφωνα με την Π&Κ και αντανακλούν κυρίως την ενσωμάτωση των θυγατρικών τραπεζών της Eurobank στα Βαλκάνια.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι προβλέψεις θα αυξηθούν κατά 50,2% σε ετήσια βάση, αύξηση η οποία οφείλεται στην ταχεία πιστωτική επέκταση, κυρίως στην καταναλωτική πίστη.

Σχετικά με τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της EFG Eurobank Ergasias, η Marfin αναμένει βελτίωση 19,2%, καθώς εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 251,9 εκ. ευρώ

Τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα