Περίπου έξι τρισ. δρχ. χρωστούν οι Ελληνες σε δάνεια

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2001 12:59
UPD:13:27

Τα έξι τρισ. δρχ. προσεγγίζουν οι οφειλές των Ελλήνων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στα τέλη του Ιουλίου τα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων ανήλθαν σε 3,61 τρισ. δρχ. ενώ στα καταναλωτικά οι οφειλές ήταν ύψους 2,28 τρισ. δρχ., εκ των οποίων περισσότερα από ένα τρισ. δρχ. (1,02) αφορά οφειλές, μέσω πιστωτικών καρτών.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, παρατηρείται οριακή υποχώρηση των καταθέσεων και σημαντική αύξηση των κεφαλαίων που τοποθετήθηκαν σε repos. Τον Ιούλιο, οι καταθέσεις ανήρχοντο σε 31,79 τρισ. δρχ. σημειώνοντας μικρή υποχώρηση σε σχέση με τα 31,82 τρισ. δρχ. που ήταν το Ιούνιο.

Σημειώνεται, ότι, η αρνητική χρηματιστηριακή συγκυρία, οδήγησε τους επενδυτές στην αναζήτηση περισσότερο ασφαλών τοποθετήσεων, με αποτέλεσμα τα repos που προσφέρουν αφορολόγητες αποδόσεις άνω του 4%, να κερδίσουν σε ένα μήνα περίπου 500 δισ. δρχ. επιπλέον. Το ύψος των κεφαλαίων που είναι τοποθετημένα σε repos, διαμορφώθηκε τον Ιούλιο σε 10,76 τρισ. δρχ. έναντι 10,29 τρισ. τον Ιούνιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα