ΟΔΔΗΧ : Δημοπρασία ομολόγων ύψους 1,3 δισ. ευρώ

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2001 13:56

Δημοπρασία ομολόγων του ελληνικού δημοσίου θα διενεργηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, σε άϋλη μορφή, με άνοιγμα (re-opening) της έκδοσης 24 Μαρτίου 2005, σταθερού επιτοκίου 5,95% ετησίως. Το προς δημοπράτηση ποσόν είναι 1.300 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) η Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2001.

Οπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές που θα υποβληθούν από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς (Primary Dealers), σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας.

Επίσης, βάσει του κανονισμού παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των δύο εργάσιμων ημερών, μετά το τέλος αυτής, και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της δεύτερης εργάσιμης ημέρας. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν μέχρι συνολικού ύψους 20% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραάπνω δύο περιπτώσεις, στη μέση σταθμική τιμή της δημοπρασίας, της 9ης Οκτωβρίου 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα