Εκπληκτη η FBB για την απόφαση του ΜΤΣ

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2003 13:23

Ερωτηματικά για τον τρόπο που αξιολογήθηκαν οι διεκδικητές της Γενικής Τράπεζας και για τις σκοπιμότητες που αυτός κρύβει από όσους εποπτεύουν τις σχετικές διαδικασίες έθεσε χθες η τράπεζα FBB - εκ των διεκδικητών που τέθηκε εκτός τελικής λίστας υποψηφίων αγοραστών.

Σε ανακοίνωσή της, η FBB εκφράζει την έκπληξή της για το γεγονός ότι αποκλείστηκε από το επόμενο στάδιο διεκδίκησης της Γενικής Τραπέζης.

Σε αυτήν, επισημαίνει ότι υπέβαλε με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και συνέπεια για όλες τις διαδικασίες, ολοκληρωμένη προσφορά-πρόταση για κεφαλαιακή ενίσχυση της Γενικής και συγχώνευσή της με την FBB, με γνώμονα την επίτευξη υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας της νέας τραπέζης, στοχεύοντας έτσι στη σταθερή μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή της πορεία και τηρώντας όλες τις διαδικασίες του διαγωνισμού.

Η FBB ανακοίνωσε επίσης ότι στην προσφορά της ξεκαθάρισε πως τα κεφάλαια που επρόκειτο να επενδύσει στη Γενική αποτελούσαν ίδια κεφάλαια των μετόχων της και όχι καταθέσεις πελατών ή διαθέσιμα ανωνύμων εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου ή αμοιβαίων κεφαλαίων.

Επιπλέον, παρά τα υψηλά ίδια κεφάλαια που διαθέτει (90 εκατ. ευρώ), ήταν διατεθειμένη να προβεί και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ και όχι να προσφύγει σε δανεισμό μέσω ομολογιακής έκδοσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα