Συνεχίζεται η πτώση στη Wall Street

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2003 17:42
UPD:17:45

Μικρή πτώση εξακολουθούν να σημειώνουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 64,7 μονάδες τον Οκτώβριο, έναντι 63,3 μονάδων το Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν υποχώρηση του παραπάνω δείκτη στις 63 μονάδες.

Αύξηση, αν και μικρότερη από τις προβλέψεις, σημείωσαν και οι παραγγελίες προς τις αμερικανικές βιομηχανίες το Σεπτέμβριο.

Στις 17:36 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 9.794,23 μονάδες μειωμένος κατά 0,45% και ο Nasdaq στις 1.944,58 μονάδες με απώλειες 0,68%.

Πιέσεις ασκούνται στον κλάδο της τεχνολογίας μετά τις δυσοίωνες προβλέψεις των εταιρειών Priceline.com και InterActiveCorp για τα οικονομικά τους αποτελέσματα στο τέταρτο τρίμηνο.

Η μετοχική τιμή της Cisco Systems, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της εταιρείας, υποχωρεί κατά 0,83%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, τα κέρδη της υπ΄ αριθμόν ένα εταιρείας προϊόντων διαδικτύωσης για το Internet, διαμορφώθηκαν στο τρίτο τρίμηνο στα 15 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της εκτιμάται ότι έφθασαν τα 4,9 δισεκ. δολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα