Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 07:01
UPD:07:03

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Alps Electric Co. και της Taiyo Yuden Co., μετά τις προβλέψεις για τα έσοδα των εταιρειών που παράγουν εξαρτήματα ηλεκτρονικών, οι οποίες απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Μερίδα εξαγωγικών εταιρειών, όπως η Canon Inc. και η Samsung Electronics Co., κινούντο ανοδικά μετά την ανακοίνωση του αριθμού των αιτήσεων για εργασία στις ΗΠΑ, που τόνωσαν την αισιοδοξία ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας ενδέχεται να αυξήσει τη ζήτηση των καταναλωτών. Οι μετοχές της News Corp., ιδιοκτήτριας της New York Post, κινούντο επίσης ανοδικά.

Ο δείκτης Topix έχανε ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 1.034,19 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, διευρύνοντας αυτήν την εβδομάδα τις απώλειές του στο 0,8%. Ανοδικά κινούντο οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊβάν και τη Ν. Κορέα, ενώ απώλειες σημείωναν οι δείκτες στις Φιλιππίνες και τη Μαλαισία. Στα λοιπά Χρηματιστήρια οι δείκτες σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση.

Οι μετοχές της Alps, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής μαγνητικών κεφαλών για δίσκους, κινήθηκαν πτωτικά μετά την υποχώρηση των μετοχών της TDK Corp. σε ποσοστό 13%, φθάνοντας στα 1.619 γιεν η μία. Μείωση 6,7% σημείωναν και οι μετοχές της Taiyo Yuden που κατασκευάζει κεραμικούς συμπυκνωτές και επαγωγείς, φθάνοντας στα 1.477 γιεν η μία.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia Pacific, έχανε ποσοστό 0,1%. Συνολικά έχει κερδίσει ποσοστό 46% μέσα στο έτος, μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα τον Απρίλιο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε αγορές μετοχών εξαγωγικών εταιρειών, ελπίζοντας ότι αυτές θα βελτιώσουν τη θέση τους μετά την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα