Oλοκληρώθηκε η συμφωνία Cosmote - NTT DoCoMo

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2003 12:31
UPD:12:34

Τη σύναψη αποκλειστικής συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας ανακοίνωσαν σήμερα η Cosmote και η ιαπωνική NTT DoCoMo. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής η DoCoMo παραχωρεί στη θυγατρική του ΟΤΕ τα αποκλειστικά δικαιώματα στην Ελλάδα για την εμπορική διάθεση και εκμετάλλευση υπηρεσιών i-mode, των πιο δημοφιλών υπηρεσιών ασύρματου Internet στον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας η Cosmote θα προσφέρει υπηρεσίες i-mode μέσω των δικτύων της 2,5ης (GPRS) και 3ης γενιάς, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, τις τεχνολογίες και τις ευρεσιτεχνίες που θα της παράσχει η DoCoMo.

Στόχος είναι η εμπορική διάθεση του i-mode να ξεκινήσει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, τους οποίους η Cosmote υποστηρίζει ως Μέγας Εθνικός Χορηγός.

Η συμφωνία προβλέπει επιπλέον τη συνεργασία της Cosmote με την DoCoMo για την εισαγωγή των υπηρεσιών i-mode και σε άλλες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η πρώτη είτε μέσω θυγατρικών, όπως η AMC στην Αλβανία, είτε μέσω συμβολαίων διαχείρισης, όπως στην περίπτωση της Globul στη Βουλγαρία και της Cosmofon στην πΓΔΜ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η μέγιστη αξιοποίηση των πλέον προηγμένων νέων τεχνολογιών με στόχο την παροχή συναρπαστικών και πρωτοποριακών υπηρεσιών σε όλους τους πελάτες μας, παραμένει πρωταρχικός στρατηγικός στόχος της εταιρίας μας. Η COSMOTE, όπως πάντα, παραμένει προσηλωμένη στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της, προσφέροντας απλές και φιλικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για τις υπηρεσίες 3ης γενιάς. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συμφωνία αυτή, η οποία αποδεικνύει την ετοιμότητα και ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε όλες τις προκλήσεις›.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NTT DoCoMo, Dr. Keiji Tachikawa, δήλωσε: «Η διάδοση του i-mode έχει πραγματοποιηθεί με σταθερά βήματα και ικανοποιητικούς ρυθμούς. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία σηματοδοτεί την είσοδο του i-mode στην έβδομη κατά σειρά ευρωπαϊκή αγορά. Η COSMOTE, η κυρίαρχη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, διαθέτει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να λανσάρει το i-mode με επιτυχία. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με την COSMOTE και επιδιώκουμε τη σύναψη νέων συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να προσφέρουμε το i-mode σε μία παγκοσμίως διευρυνόμενη κοινότητα χρηστών›.

Η συμφωνία με την COSMOTE στην Ελλάδα αποτελεί την όγδοη συνεργασία της DoCoMo για παροχή της υπηρεσίας i-mode. H COSMOTE εντάσσεται πλέον σε μία διεθνή συμμαχία την οποία απαρτίζουν η E-Plus Mobilfunk (Γερμανία), η KPN Mobile (Ολλανδία), η KG Telecom (Ταϊβάν), η BASE (Βέλγιο), η Bouygues Telecom (Γαλλία), η Telefonica Moviles (Ισπανία) και η Wind (Ιταλία) .

Με την εμπορική διάθεση των υπηρεσιών i-mode οι πελάτες της COSMOTE θα απολαμβάνουν μία εντελώς νέα και ξεχωριστή εμπειρία, καθώς:

– Θα έχουν πρόσβαση μέσω του κινητού τους τηλεφώνου σε υπηρεσίες Internet με εξαιρετικά ευρύ και ποικίλο περιεχόμενο

– Θα μπορούν να επιλέξουν από ένα μεγάλο φάσμα πρωτοποριακών, πολύ-λειτουργικών συσκευών, ειδικά σχεδιασμένων για τους συνεργάτες του i-mode ανά τον κόσμο.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Cosmote, το i-mode, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ιαπωνία το 1999, αποτελεί την κυρίαρχη υπηρεσία ασύρματου Internet στον κόσμο. Το i-mode προσφέρει στους συνδρομητές δυνατότητα πρόσβασης σε πλούσιο περιεχόμενο, e-mail, και πλήθος εφαρμογών που διατίθενται εξ ολοκλήρου μέσω του κινητού τηλεφώνου. Οι πάροχοι περιεχομένου και άλλες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα πλήθος υπηρεσιών μέσω i-mode, το οποίο αποτελεί μια ανοικτή πλατφόρμα που βασίζεται στα πρότυπα του διαδικτύου.

To i-mode χρησιμοποιείται σήμερα από σχεδόν 40 εκατ. συνδρομητές στην Ιαπωνία, περίπου το 1/3 του πληθυσμού της χώρας. Οι συνδρομητές των υπηρεσιών i-mode στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, όπου η NTT DoCoMo έχει συνάψει από το 2002 συνεργασίες, ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα