Infineon Technologies : Κέρδη μετά από ζημίες 30 μηνών

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2003 09:15
UPD:09:36

ΚΕΡΔΗ, για πρώτη φορά μέσα σε 10 τρίμηνα, εμφάνισε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG, μετά τη μείωση του κόστους στην οποία προχώρησε, αλλά και την αύξηση των τιμών των chip που χρησιμοποιούνται για προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 49 εκατ. ευρώ (56,5 εκατ. δολ.) το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης που έληξε τον Σεπτέμβριο, έναντι ζημίας 506 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 37%, φθάνοντας στο 1,76 δισ. ευρώ.

Επτά οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε κέρδη 42,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις θα ανήρχοντο σε 1,59 δισ. ευρώ.

Το κύριο τμήμα παραγωγής της Infineon ευνοήθηκε από την υψηλότερη ζήτηση των chip μνήμης, DRAM. Την εβδομάδα που πέρασε η εταιρεία ερευνών Gartner Inc. προέβλεψε ότι οι παραγγελίες θα αυξηθούν σε ποσοστό του 12% το τέταρτο τρίμηνο, αναθεωρώντας προς τα πάνω την πρόβλεψη που είχε κάνει τον Οκτώβριο.

«Ολο και περισσότερα chip μνήμης DRAM τοποθετούνται στα προσωπικά κομπιούτερ», ανέφερε ο Daniel Kerbach, ο οποίος διαχειρίζεται 573 εκατ. δολ. σε μετοχές εταιρειών τεχνολογίας με την Activest Investment GmbH στο Μόναχο, πριν από την ανακοίνωση της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η τιμή της μετοχής της Infineon, σχεδόν διπλασιάστηκε φέτος, τη στιγμή που ο δείκτης DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης έχει σημειώνει άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 29%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα