Κάθετη πτώση 3 δισ. στερλίνων τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών φέτος

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2003 13:53

Κάθετη πτώση κατά 3 δισ. στερλίνες, αναμένεται να σημειώσουν φέτος τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του World Travel Monitor (WTM). Εντούτοις παρά τη μεγάλη αυτή πτώση, η βιομηχανία αερομεταφορών θα κλείσει το 2003 με θετικότερο τρόπο συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Όπως επισημαίνει το WTM αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πλέον μάθει να διαχειρίζονται καλύτερα και αποτελεσματικότερα τις κρίσεις που πλήττουν τον τομέα των αερομεταφορών.

Σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών IPK International, το WTM εκτιμά ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα σημειώσουν τον επόμενο χρόνο αύξηση κυκλοφορίας κατά 7%.

Επιπροσθέτως το WTM επισήμανε ότι η ζήτηση στα επιχειρηματικά ταξίδια αναμένεται να ενισχυθεί του χρόνου, ωστόσο οι εταιρείες χαμηλού κόστους θα συνεχίσουν να καταγράφουν κέρδη σε βάρος των συμβατικών αεροπορικών εταιρειών χάρη στη συνεχιζόμενη ζήτηση για φθηνά εισιτήρια.

Το WTM πρόσθεσε επίσης: «Η ανησυχία για την ασφάλεια [των αερομεταφορών] συνεχίζει να υπάρχει, ωστόσο είναι φανερό ότι ο κόσμος αρχίζει να συνηθίζει να ζει σε ένα μη ασφαλή κόσμο. Η τουριστική ζήτηση ανέκαμψε αρκετά πιο γρήγορα μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα