T-Online International : Κέρδη το τρίτο τρίμηνο

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 11:06

ΚΕΡΔΗ, για πρώτη φορά μετά την πώληση των μετοχών στο ευρύ κοινό, εμφάνισε για πρώτη φορά το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet της Ευρώπης, T-Online International AG, καθώς αύξησε σημαντικά τον αριθμό των πελατών της.

Τα καθαρά της κέρδη άγγιξαν τα τρία εκατ. ευρώ (3,4 εκατ. δολ.) το τρίτο τρίμηνο έναντι ζημίας 291,8 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Η T-Online, για την οποία οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι θα εμφάνιζε ζημίες.

Η T-Online, κομμάτι της Deutsche Telekom AG, προσθέτει συνεχώς νέους πελάτες, ενώ τον Αύγουστο αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, κέρδη ολόκληρου του έτους, στα 300 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA ενισχύθηκαν στα 81 εκατ. ευρώ από 34,1 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Τα έσοδα ανήλθαν σε 452,7 εκατ. ευρώ το τρίμηνο, από 377,4 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Ο αριθμός των πελατών, ήταν ένας από τους κυριότερους παράγοντες της αύξησης των εσόδων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Μέχρι της 30 Σεπτεμβρίου, αριθμούσε συνολικά 12,9 εκατ. πελάτες, κατά ένα εκατ. περισσότερους από πέρυσι και κατά 231.000 περισσότερους σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι μετοχές της υπερδιπλασίασαν την αξία τους φέτος, τη στιγμή που οι οι μετοχές της Wanadoo SA, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παροχής υπηρεσιών Internet της Ευρώπης, κέρδισαν ποσοστό 56%. Χθες οι μετοχές της T-Online υποχώρησαν 51 σεντς, φθάνοντας στα 10,94 ευρώ η μία στη Φραγκφούρτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα