Περιορίστηκαν οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πιέσεις στην υψηλή τεχνολογία
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2003 19:02

ΠΤΩΣΗ σημείωσαν και σήμερα οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων υπό το βάρος νέων πιέσεων στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Η αργία στις ΗΠΑ για την Ημέρα των Βετεράνων, ο χαμηλός όγκος των συναλλαγών, οι ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση πρόσφατων κερδών και η απουσία νέων στοιχείων από το χώρο της οικονομίας ικανών να αφυπνίσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον προβάλλονται ως οι βασικές αιτίες της νέας πτώσης.

Οι αρχικές απώλειες περιορίστηκαν πάντως κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης μετά τις τάσεις ανάκαμψης που εμφάνισαν οι χρηματιστηριακές αγορές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.345,10 μονάδες οριακά ενισχυμένος κατά 0,08%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.406,05 μονάδες με απώλειες 0,56% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.729,87 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,44%.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου δεχόμενες πλήγμα από την υποβάθμιση των μετοχών Infineon Technologies και Cap Gemini από διεθνείς επενδυτικούς οίκους. Ο τίτλος της Infineon υποχώρησε κατά 4,5%.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών στην Ευρώπη πέρασε στην κερδοφορία για πρώτη φορά ύστερα από δέκα ζημιογόνα τρίμηνα παρέχοντας ακόμη μία ένδειξη ανάκαμψης του τομέα ημιαγωγών. Παρ' όλα αυτά, η Infineon απογοήτευσε τους επενδυτές με τις επιφυλακτικές οικονομικές της προβλέψεις.

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκε ο χρηματοοικονομικός κλάδος επωφελούμενος από τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα της ελβετικής UBS http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/11/11/843432.htm . H μετοχική της τιμή κατέγραψε κέρδη άνω του 2%.

«Είναι προφανές ότι η απαισιοδοξία των αγορών αποτελεί παρελθόν», ανέφερε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος του ελβετικού χρηματοοικονομικού ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα